Lust att gå på kurs?

Här kommer en förteckning på de kurser jag kan erbjuda för tillfället. Det handlar om tvådagars helgkurser och jag riktar mig till broderigrupper runt om i landet som vill få lite input och inspiration.

Även om upplägget är för en tvådagars workshop, så går det att göra det både längre och kortare, allt efter önskemål. Innehållet får du förstås anpassas så att det funkar med tiden.

Deltagarantalet är inte begränsat och de flesta av kurserna passar både nybörjare och vana brodöser.

Pris: 8 500:- exkl resa och boende

 

Mossa, mylla, manipulera I

så heter den numera kursen som många har gått och tyckt var roligt.

Jag hittade på den till en tvådagars workshop på broderisymposiet på Sätergläntan. Meningen var just att erbjuda ngt som gick att genomföra och bli (någorlunda) klar med på två dagar.

Utgångspunkten har jag i skogsmarkens biotop, en bild av förmultnande organiskt material, som en metafor för tidens gång, men också inspiration till att arbete med tyg coh stygn.

Det är en övning i färg, form och komposition och i att manipulera tyg. Vi bygger upp, skikt för skikt, vi gömmer och vi integrerar.

Genom att kombinera applikation, broderi med olika garner och grovlekar och manipulation, kan vi skapa mångfacetterade bilder där begrepp som bakgrund, komposition, riktning, färg och bildfokus blir elemtära grundbegrepp.

Ettan är “grundkursen”

länk till bloggen där jag skrivit om kursen

länk till bloggen där jag skrivit om kursen

länk till bloggen där jag skrivit om kursen

 Mossa, mylla manipulera II

Är helt enkelt en vidareutveckling av kurs I. Hur fortsätter man? Hur förändrar man? Genom att tillfoga nya element, använda oss av speciella tyger att klippa motiv ur samt bryta ut tekniken som en del av en större helhet skapar vi helt nya bilder.

19102016-dsc_9341

Lugn och ro och stilla stygn

Hur vore det med lite mindfullness? Broderi är perfekt när man vill ge sig tid, tid att tänka, vila, hitta nya, oanade spår i sitt inre. Det meditativa med broderi är välkänt och omtalat av alla som hålle rpå med det.

 

Den här workshopen bygger på det enkla stygnet. Som används i japanska tekniker som boro eller sachiko, och i det indiska kantha. Och som också finns i quiltandet, när man syr lapptäcken.

Vi syr inte efter alla konsten regler utan tillåter oss att inspireras och tolka på eget sätt.

Det handlar om ytterligare två saker: återanvändning, recykling och att göra avtryck, enkla tecken, symboler, på tyg men också papper.

länk till bloggen där jag skrivit om slow stitch

19102017-DSC_2414

Färgprakt och så lite svartvitt

är en workshop där fokus ligger på komposition, färg och form, de tre hörnpelarna när man arbetar fram en bild.

Vi kombinerar tekniker, collage/applikation samsas med den japanska tekniken att knåda papper och bilden fulländas av att färg kombineras med klipp ur svartvita, grafiska tyger.

Vi har ett tema, oftast utgår vi från årstiderna.

länk till bloggen där jag skrivit om kursen

12072017-IMG_3892

3-D textil

Detta är en kurs i tredimensionell textil, en undersökande lek med nya, annorlunda material där vi låter oss inspireras båda av keramikens formspråk och korgflätningen men också av den moderna, gränsöverskridande textilkonsten. Med lust och fantasi manipulerar vi olika material, kombinerar och bygger former med utgångspunkt i ledord som “behållare”, “inneslutet” och “luftrum”.

Vi experimenterar med form, material och idéer, skapar textil som står fritt, hänger fritt och rör sig fritt i luften.

Det blir utifrån vad vi hinner med olika sätt att undersöka, experimentera och pröva form- och färgidéer.

länk till bloggen där jag skrivit om kursen

länk till bloggen där jag skrivit om kursen

länk till bloggen där jag skrivit om kursen

 

06052017-DSC_1661

Sagolikt och lite farligt

är en kurs där vi söker vår inspiration i sagornas värld, ett tema som sysselsatt mig själv ett tag.

Men det är framför allt en kurs där vi på ett pedagogiskt sätt lär oss hur man använder sig av en designteknik, hur man förstärker dramatiken i sin bild och “laddar” den.

Vi jobbar alla med samma bild, sagan om Rödluvan, då den alldeles förträffligt passar vårt syfte.

länk till bloggen där jag skrivit om kursen

27102016-dsc_9718

Nålstick, klipp och lösa trådar

Den titeln återanvänder jag, från en kurs jag hade för ett antal år sedan. Mest för att den beskriver det orgiastiska i broderiet: att hänge sig åt viltsinthet coh skaparlust utan gränser, regler eller snygga baksidor!

Fokus ligger på färgglädje, upptäckarlust, ansamlade lappar, stygnexperiment. Och lite oväntade uppgifter.

Passar alla som vill få in lite nytt liv i sitt broderande!