Aska, ärtor, duvor och en bal på slottet

Min blogg

I morgon ska jag lämna mina sagoskålar till Sintra så ikväll sydde jag det sista, namnade och sydde fast ärtorna i botten på Askungeskålen.

Den som heter Aska, ärtor, duvor och en bal på slottet.

Min Askungen är inte samma som Disneys. Här är det t ex inga möss. Men det finns hjälpsamma duvor.

Det är en av mina standard barndomssagor, som berättats för mig många kvällar. Grimmsagorna kunde min mor utan och innan, och en del av dom hittade hon på på stående fot när hon tröttnat eller uttömt sitt förråd.

Askungens mor dog men hann lova henne att ta hand ,bara hon skötte sig och var snäll. Dottern skulle plantera ett träd på moderns grav, och närhelst hon behövde hjälp skulle hon bege sig dit, till graven.

När trädet grönskat två gånger gifte fadern om sig, med en elak kvinna förstås, och hon hade två döttrar som obs:…

View original post 405 more words

About henrietteo

Jag är utbidlad och sedan många år verksam som textilkonstnär, arbetar framför allt med fritt broderi. Jag ställer ut runt om i landet, arbetar med uppdrag, har kurser och håller workshops. besök mig gärna på instagram: henrietteousback

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: