Grodkungen

Min blogg

heter denna skål, fast det har jag direktöversatt från Froschkönig, jag tror faktiskt att den heter Grodprinsen. Det är ännu en av standardsagorna från barndomen:

En liten prinsessa sprang och lekte hela dagen med sin guldboll, det var det roligaste hon visste. Allteftersom kom hon allt längre in i skogen. Där fanns en djup brunn, och det ville sig inte bättre än att hennes boll hamnade i brunnen.

Helt omöjligt blev det för henne att få tillbaks sin älskade guldboll, brunnen var så djup.Hon satte sig att gråta och beklaga sig. Då dök det plötsligt upp en groda. Grodan erbjöd sig att hämta upp hennes boll, men han var inte intresserad av varken guld eller pärlor eller smycken som hon erbjöd honom. Han ville bli hennes lekkamrat, följa med henne till slottet, äta från hennes tallrik, dricka från hennes bägare.

Och sova hos henne i henens säng.

När prinsessan…

View original post 614 more words

About henrietteo

Jag är utbidlad och sedan många år verksam som textilkonstnär, arbetar framför allt med fritt broderi. Jag ställer ut runt om i landet, arbetar med uppdrag, har kurser och håller workshops. besök mig gärna på instagram: henrietteousback

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: