Längtan heter blå

01012018-IMG_5032

Jag har en härligt nystädad ateljé och så har jag kommit i gång med en ny bild. Två bra saker att glädja sig åt, i den precis påbörjade gråregniga januari. (Ja, jag vet, andra har snö, mycket snö. Det har inte vi).

Det är en blå bild jag arbetar med nu, den fjärde färgen i projektet Sagolikt.

Arbetsnamnet är Längtan heter Blå.

01012018-IMG_5038

Som är en utställning som jag genomfört med Gunilla Fridholm och hennes dotter. Jag hoppas vi framöver kan få visa den på fler ställen. Jag är i alla fall inte färdig på länge med att tänka kring, skissa  på och bearbeta temat.

Den blå bilden finns ännu bara inuti mitt huvudet, men där är den tydlig och klar. Så småningom ska jag skissa lite på den, men än så länge är det bara att brodera på.

01012018-IMG_5035

Utgångspunkten är en indigofärgad ganska stor bit tyg som med sina slumpmässiga formationer inbjuder till ett flöde av stygn. Det är bara att sy på och låta intuition och tyget leda vägen. Det är s a s bakgrunden till bilden jag håller på med, och det kommer att ta TID att få till. Tygbiten är 135 i kvadrat.

01012018-IMG_5037

När botten väl är färdigbroderad, kommer själva bilden att skapas. Det är den jag har inne i huvudet och som ska inviteras utså småningom.

Jag måste läsa och studera fler sagor. Och leta efter det blå.

Jag har just fått en ny: Sagor för själen. På tyska.

Bilden kommer att handla om längtan: längtans blå blomma, romantikens blå blomma, det omöjliga, det bortom förnuftet, sorgen och om att prövas.

Och hjärtesorg och fåglar.

01012018-IMG_5036

 

SaveSave

About henrietteo

Jag är utbidlad och sedan många år verksam som textilkonstnär, arbetar framför allt med fritt broderi. Jag ställer ut runt om i landet, arbetar med uppdrag, har kurser och håller workshops. besök mig gärna på instagram: henrietteousback

4 comments

  1. Sven Ögren

    Allt talar för att det där kommer att bli otroligt otroligt!

  2. ingela.greau@comhem.se

    Hej Henriette, Ser redan att det kommer att bli fantastiskt vackert! Vilka var de andra färgerna och hade tygen samma mått? Var det en saga till varje färg? Ser fram emot att få se resultatet Kanske vi kan ställa ut tillsammans någon gång? Hälsningar Ingela

  3. Monika Wigren

    En vacker start. Spännande! En fråga inför sommaren: leder du någon broderikurs i sommar? Kanske utomlands? Här är en som är intresserad!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: