Nattens bilderbok: pop-up!

pop-up: Nattvandrarna, sömnlösa

Jag fortsätter med skissbokskursen, lite åt gången och varje gång en ny teknik. Efter det roliga papperklippandet hade jag nu kommit till att göra pop-upp-bilder. Först tänkte jag nästan ignorera uppgiften och gå vidare, det kändes inte som något jag var direkt intresserad av eller har användning av. (Försöker komma undan.)

Men!

Så ska jag ju inte reagera, det hade jag ju bestämt! Allt ska prövas, testas för att kunna antingen anammas eller förkastas.

Det visade sig att det faktiskt var lite spännande och väldigt absorberande att bygga 3-d bilder! Den första jag gjorde var Nattvandrare, sömnlösa.

Jag tecknade och använde färgpennor för att först få till en bakgrund och en botten, sen klippte jag de svarta skuggfigurerna, klippte upp remsor och vek remsorna framåt för att kunna fästa figurerna på lite olika avstånd.

Andra bilden jag gjorde hade jag först två titlar på och svårt att välja: The Man in the Moon eller Bad Moon rising.

pop-up: Bad Moon Rising

Nästa bild blev Natten vita blommor lyser, doftar

pop-up: Nattens vita blommar lyser, doftar

Och sista pop-upp-bilden: Nattens fåglar, sovträdet.

pop-up: Nattens fåglar, Sovträdet

Så det var det, nu är det gjort.

Vem vet, någon gång i framtiden kanske detta inspirerar till 3-D broderier!

About henrietteo

Jag är utbidlad och sedan många år verksam som textilkonstnär, arbetar framför allt med fritt broderi. Jag ställer ut runt om i landet, arbetar med uppdrag, har kurser och håller workshops. besök mig gärna på instagram: henrietteousback

One comment

  1. Christel Olsson Lindstrand

    Holy macarony!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: