Klippa till och vika ut

Fortsättningen på Karishma Chuganis skissbokskurs Inside a Creative Notebook, Explore your Illustration Process kommer här.

Nu har jag kommit till pappersklippet och det var riktigt roligt.

Silhuettklippning är något jag kommer ihåg från förr, från t ex sagoböcker illustrerade med de mest fantastiska pappersklippen. En teknik som är en konstart i sig, framför allt längre ner på kontinenten.

exempel på sagolikt pappersklipp: Elisabeth Emmler: Det Mann im Mond

Här gäller det att först vika ett ark, skissa upp sin figur och sedan klippa ut. Ett nog så petigt jobb, det hjälper att ha bra vassa saxar, gärna en sån där specialsax för pappersklipp.

Förberedelse för Nattugglan

När allt är klart har man sitt motiv symmetriskt upprepat åt båda hållen. Väl på plats kan man sedan leka vidare med sin komposition, bland annat med att tillföra andra färger.

Det jobbigaste var nog själva arbetet med limstiftet, att få lim på alla de små, små detaljerna och få fast det på pappret utan alltför mycket kladd var en tålamodsprövande utmaning.

Som en del i mitt tema med Nattens bilderbok lekte jag här med nattiga djur:

Nattuggla

Nattuggla

Näktergal

Näktergal

Vargtimmen

About henrietteo

Jag är utbidlad och sedan många år verksam som textilkonstnär, arbetar framför allt med fritt broderi. Jag ställer ut runt om i landet, arbetar med uppdrag, har kurser och håller workshops. besök mig gärna på instagram: henrietteousback

One comment

  1. Christel Olsson Lindstrand

    Holy Matilda Macaroni! Jag har en underbar “klipp-bild” av en dansk konstnär Sabbe. Klippt i dubbla silkespapper. Den får vi studera när du kommer förbi! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: