Och så den tredje skålen

14072016-IMG_2015

Det finns lav som jag inte själv har sett och som växer på andra ställen, vid andra hav. Vad dessa olika lavar heter vet jag inte och vill inte heller ta reda på just nu.

Nu är jag bara fascinerad av formerna och färgerna, mönstren som bildas.

Jag studerar naturbilder av alla sorters lav jag kan hitta och prövar på att översätta det till broderi. I den här lilla skålen (10cm hög, 13 cm diameter) finns också plattsöm vid sidan av dessa underbart användbara franska knutar.

14072016-IMG_2017

Återigen: skålarna kommer snart att finnas på Galleri Anna H, Bovallstrand. 19 – 27 juli.

Och så inuti, stenen: en liten flintsten från Danmark

14072016-IMG_2092

About henrietteo

Jag är utbidlad och sedan många år verksam som textilkonstnär, arbetar framför allt med fritt broderi. Jag ställer ut runt om i landet, arbetar med uppdrag, har kurser och håller workshops. besök mig gärna på instagram: henrietteousback

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: